Du kan göra dina foton mer intressant att dina vänner och familj. Här är några enkla saker att komma ihåg.

Komponera dina bilder med hjälp av regeln om tredjedelar. Jag minns detta från grundskolan konst klass. Det kan verka som en dum sak, men det är lätt att komma ihåg regeln kan vara skillnaden mellan en vacker skott, och något du kasta bort.


Luke Ma , 2013

Vet skillnaden mellan optisk och digital zoom.

Vet skillnaden mellan optisk och digital zoom. Din genomsnittliga punkt och skjuta kamera kommer att säga något i stil med “4x optical- 20x digital zoom” på linsen. Optisk betyder objektivet är tillräckligt bred för att skapa zoom. Digital innebär att datorn i kameran expanderar bilden digitalt. I de flesta fall bör du undvika att använda digital zoom, eftersom du faktiskt skulle vara bättre att zooma in ett foto redaktör.


Patrick Emerson , 2008

Lär dig att använda en enkel fotoredigerare.
Du behöver inte en dyr program för att göra dina bilder mer professionella. Det finns många fria foto redigeringsprogram som fungerar bra! Allt du egentligen behöver veta är två grundläggande funktioner: gröda och rotate- hittar du dina bilder är helt plötsligt mycket mer intressant.

Experimentera med din kamera.
Innan du lämnar, tar sig tid att lära sig de grundläggande funktionerna i din digitalkamera. Du kanske inte vill använda den automatiska funktionen för varje inställning. Ibland bara veta hur man stänger av blixten skillnaden mellan ett bra foto, och ett stort foto.

Ta extra minne.

Du kan aldrig ha för mycket minne! Kort är ganska överkomligt, och det är alltid bättre att ha för mycket än inte tillräckligt. När du fyller upp ett minneskort, hålla den med ditt bagage så att du inte förlorar det.