Forskar Destinationer –

Innan du går, spendera lite tid på ditt lokala bibliotek eller på Internet läsning om din destination (er). Se vad händelser sker under den tid du kommer att vara där. Läs om dess flora och fauna. Inte över ser områdets politik och historia.


Marc Dalmulder , 2013

Shooting Teman –

Det är lättare att se eventuella bilder om du har ett tema eller själv uppdrag i åtanke. Några bra frågor är marknader, festivaler och helgdagar, musik och dans, människor i arbete, hantverk, mat, arkitektur, kläder och transport. Genom att fokusera (no pun intended) på en eller flera av dessa ämnen varje gång du reser, kommer du till slut att ha ett fint urval av dessa ämnen från alla dina destinationer.

Tid På Dagen

Gå upp tidigt och stanna sent för några stora bilder. Från soluppgång till två timmar efter och samtidigt före solnedgången är de optimala tiden att skjuta. Kvaliteten på ljus under dessa tider är stort. Den mjuka gyllene ljus är mer tilltalande för ögonen än den hårda tvåtimmars ljus.